+32 465 02 17 12

Waarom is mijn Jacuzzi Glibberig

by | Algemene Info

Als je merkt dat je jacuzzi glibberig aanvoelt, is het belangrijk om de oorzaak van dit probleem te achterhalen. In deze blogpost zullen we enkele veelvoorkomende redenen bespreken waarom een jacuzzi glibberig kan worden en effectieve oplossingen bieden om dit probleem aan te pakken. Of je nu een nieuwe jacuzzi hebt of er al jaren van geniet, het handhaven van een veilige en hygiënische omgeving is essentieel.

 

Schimmels en Algen

Een van de belangrijkste oorzaken van een glibberige jacuzzi zijn schimmels en algen. Deze micro-organismen gedijen in vochtige omgevingen en kunnen zich snel verspreiden in warm water. Schimmels en algen kunnen een glad laagje vormen op de oppervlakken van je jacuzzi, wat resulteert in een glibberig gevoel. Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je jacuzzi is essentieel om de groei van schimmels en algen te voorkomen. De juiste hoeveelheid chloor of chloorvervanger is ook heel belangrijk. Klik op dit artikel voor chloor(vervanger) van goede kwaliteit.

 

Jaccuzi glibberig – Onjuiste Waterbalans

Een onjuiste waterbalans kan ook bijdragen aan een glibberige jacuzzi. Te hoge pH-waarden of een laag chloorgehalte kunnen leiden tot een ongezond groeimilieu voor bacteriën en andere micro-organismen. Dit kan resulteren in een glibberig oppervlak. Zorg voor regelmatige waterbehandeling en controleer de waterbalans om de juiste niveaus van pH en desinfectiemiddelen te handhaven.

 

Ouderdom van de Jacuzzi – Versleten Oppervlakken

Na verloop van tijd kunnen de oppervlakken van je jacuzzi verslijten, vooral als ze zijn blootgesteld aan constante water- en chemische belasting. Versleten oppervlakken kunnen ruw en glibberig worden, waardoor het risico op uitglijden toeneemt. Het regelmatig onderhouden en behandelen van de oppervlakken van je jacuzzi kan helpen om een gladde en veilige omgeving te behouden.

 

Een glibberige jacuzzi kan verschillende oorzaken hebben, waaronder schimmels en algen, een onjuiste waterbalans en versleten oppervlakken. Het is belangrijk om deze problemen proactief aan te pakken om de veiligheid en hygiëne van je jacuzzi te waarborgen. Regelmatig onderhoud, het handhaven van de juiste waterbalans en het behandelen van versleten oppervlakken zijn essentiële stappen om een glibberige jacuzzi te voorkomen.

Als je nog steeds moeite hebt met een glibberige jacuzzi, raadpleeg dan een professionele jacuzzi-leverancier of specialist. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van de specifieke oorzaak en je voorzien van gepaste oplossingen.

Soms kan een onderhoudsspecialist meer kosten dan een nieuwe jacuzzi. Moest dit het geval zijn, klik dan op deze link om ons magazijn te bezoeken of… bel onderstaand nummer.

 

Contacteer ons

6 + 7 =

Of bel ons op +32 465 02 17 12

En bezoek vrijblijvend ons magazijn

 

+32 465 02 17 12