+32 465 02 17 12

Bubbelbad met Zoutwatersysteem

by | Algemene Info

Het gebruik van een bubbelbad staat synoniem voor ultieme ontspanning en genieten. Maar wist je dat er een nieuwe innovatie is die je bubbelbadervaring naar een hoger niveau tilt? We hebben het over bubbelbaden met een zoutwatersysteem. In deze uitgebreide blogpost gaan we dieper in op de voordelen, nadelen en het verschil tussen een bubbelbad met zoutwatersysteem en traditionele filtersystemen.

Wat is een Bubbelbad met Zoutwatersysteem?

Een bubbelbad met zoutwatersysteem maakt gebruik van een speciaal filtersysteem dat zout als natuurlijk desinfectiemiddel gebruikt. Dit filtersysteem bestaat uit een zoutcel en een regelsysteem dat de hoeveelheid zout reguleert. Het zout wordt omgezet in chloor door middel van elektrolyse, waardoor het water gereinigd en gedesinfecteerd wordt. Dit resulteert in helder, schoon en zacht water zonder de nadelen van traditionele chemische behandelingen.

Voordelen van een Bubbelbad met Zoutwatersysteem

  • Natuurlijke en zachte waterbehandeling: Het zoutwatersysteem biedt een natuurlijke manier om het water in je bubbelbad te desinfecteren. Het water voelt zacht aan op je huid en irriteert niet zoals sommige traditionele chloorbehandelingen dat kunnen doen. Bovendien kan het zout in het water een ontspannend effect hebben op je huid en spieren.

  • Minder gebruik van chemicaliën: Door het zoutwatersysteem wordt de behoefte aan het toevoegen van extra chemicaliën zoals chloor verminderd. Dit maakt het onderhoud van je bubbelbad eenvoudiger en milieuvriendelijker. Bovendien hoef je geen grote hoeveelheden chemicaliën op voorraad te hebben, wat kosten bespaart.

  • Verbeterde waterkwaliteit: Het zoutwatersysteem zorgt voor helder en schoon water zonder de sterke geur en irritatie die soms geassocieerd worden met traditionele chemicaliën. Bovendien blijft het water langer in balans, waardoor je minder vaak water hoeft te vervangen. Dit bespaart niet alleen water, maar ook tijd en moeite.

Nadelen van een Bubbelbad met Zoutwatersysteem

  • Initieel hogere kosten: Een bubbelbad met zoutwatersysteem kan een hogere initiële investering vereisen dan een bubbelbad met een traditioneel filtersysteem. De prijs van een zoutwatersysteem kan variëren afhankelijk van het merk, de capaciteit en de functies. Over het algemeen kun je rekening houden met een prijsklasse van €500 tot €2000.

  • Onderhoud en monitoring: Hoewel een zoutwatersysteem het onderhoud van je bubbelbad vergemakkelijkt, is het nog steeds belangrijk om het zoutgehalte en de pH-waarden regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Dit zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft functioneren. Daarnaast kan het nodig zijn om de zoutcel periodiek te reinigen om kalkaanslag te voorkomen. Deze video kan je helpen met het wekelijkse onderhoud van je bubbelbad 

Verschil met traditionele filtersystemen

Het belangrijkste verschil tussen een zoutwatersysteem en traditionele filtersystemen is het gebruik van chemicaliën. Terwijl traditionele filtersystemen chloor of andere chemicaliën vereisen om het water te desinfecteren, maakt een zoutwatersysteem gebruik van elektrolyse om zout om te zetten in chloor. Dit zorgt voor een natuurlijkere en mildere waterbehandeling zonder de nadelen van traditionele chemicaliën.

 

Hoewel bubbelbaden met een zoutwatersysteem enkele voordelen bieden, is het belangrijk op te merken dat deze systemen niet voor iedereen geschikt zijn. Als je op zoek bent naar een traditioneel bubbelbad met standaard filtratie, zijn er tal van andere opties beschikbaar die aan je behoeften voldoen.

Bij SoakinLuxury begrijpen we dat iedereen verschillende voorkeuren en vereisten heeft als het gaat om het kiezen van een bubbelbad. Daarom bieden wij een breed scala aan bubbelbaden, waaronder modellen met verschillende filtratiesystemen. Of je nu de voorkeur geeft aan een zoutwatersysteem, een chloor- of ozonfiltratiesysteem, of een ander type filtratie, we hebben de perfecte optie voor jou.

Neem contact met ons op via het formulier of bel:

Contacteer ons

15 + 9 =

Of bel ons op +32 465 02 17 12

En bezoek vrijblijvend ons magazijn

 

+32 465 02 17 12